09 februari 2021

Nieuw boek Zó werkt de ggz bijna gereed

Ruim vier op de tien Nederlanders krijgt tijdens zijn of haar leven te maken met psychische problemen. Zij krijgen veelal te maken met de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Toch weten maar weinig mensen hoe de ggz in elkaar zit. Het nieuwe boek Zó werkt de ggz geeft inzicht in deze complexe zorgsector. Vanaf 21 april is het boek beschikbaar.

Links: Illya Soffer , Ieder(in). Rechts: Frank Bluiminck, VGN.

Op woensdag 18 november presenteerde het platform Zó werkt de gehandicaptenzorg. Het boek geeft in 40 visualisaties en ruim 170 pagina’s inzicht in de zorgvormen, spelers, wetten en geldstromen van de zorg voor mensen met een beperking. Meer dan 80 experts van vijftien organisaties dachten mee over de inhoud van het boek. Auteur Gertrude van Driesten vertelt: “Ik vond het geweldig om te merken hoe betrokken alle deelnemende experts zijn bij het onderwerp. Dankzij hen konden we echt uitleggen hoe de zorg voor mensen met een beperking in de praktijk werkt.”

Dit is ook hard nodig, want de zorg voor mensen met een beperking is best ingewikkeld geregeld. Dat vindt ook Illya Soffer, directeur van cliëntenorganisatie Ieder(in). “Het leek me vooraf moeilijk om de hele gehandicaptenzorg goed in beeld te krijgen. Maar deze publicatie doet in ruime zin recht aan zo veel mogelijk kanten van het systeem.”

Bestellen?
Wil je het boek bestellen? Dat kan via de webshop van De Argumentenfabriek of bij de (online) boekhandel.