Nieuw boek Zó werkt de ggz bijna gereed

dinsdag 9 februari 2021

Ruim vier op de tien Nederlanders krijgt tijdens zijn of haar leven te maken met psychische problemen. Zij krijgen veelal te maken met de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Toch weten maar weinig mensen hoe de ggz in elkaar zit. Het nieuwe boek Zó werkt de ggz geeft inzicht in deze complexe zorgsector. Vanaf 21 april is het boek beschikbaar.

Waar kunnen mensen met psychische problemen zorg krijgen? Wat is het verschil tussen een psycholoog, psychotherapeut en psychiater? Hoe werkt de zorg voor het verlof bij ter beschikking gestelden (tbs’ers)? En wat betalen mensen met psychische problemen eigenlijk zelf in de ggz? Zo maar wat vragen die in het boek worden behandeld.

Op dinsdag 9 februari gaf de begeleidingsgroep (zie hieronder) van Zó werkt de ggz de inhoudelijke eindklap op het boek. Dat betekent dat het boek, dat tot stand kwam in acht denksessies met ruim vijftig deskundigen, klaar is voor de vormgever. Eind maart gaat het boek naar de drukker.

De begeleidingsgroep van Zó werkt de ggz bestaat uit maar liefst achttien partijen. In alfabetische volgorde: Levvel, De Nederlandse ggz, DJI, FGzPt, Kwintes, LVVP, MIND Platform, ministerie van J&V, ministerie van VWS, NFU, NIP, NZa, P3NL, SBOH, Trimbos, V&VN, Verslavingskunde Nederland en ZN.

Vanaf 21 april te bestellen in de (online) boekhandel
Zó werkt de ggz is vanaf 21 april verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Meer weten? Houd onze website in de gaten voor meer informatie of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.