Specials: verdieping op een thema

Het boek Zó werkt de zorg geeft inzicht in hoe het zorgstelsel op hoofdlijnen werkt. Met verdiepende specials werken we thema's verder uit. De eerste special is Zó werkt de huisartsenzorg. Deze is op 6 juni aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Voorbeelden van mogelijke specials

Zó werkt de huisartsenzorg

 

De huisartsenzorg is complex. Wat betekent de Wet maatschappelijke ondersteuning voor huisartsen? Hoe verdienen zij hun geld en met wie werken zij samen? Dat staat helder uitgelegd in Zó werkt de huisartsenzorg, dat in bondige tekst en visualisaties antwoord geeft aan huisartsen (in opleiding), bestuurders, beleidsmakers en patiënten.

 
Je kunt Zó werkt de huisartsenzorg als boek of e-book bestellen. Bekijk ook het inkijkexemplaar. Wil je het boek gebruiken als studiemateriaal binnen je onderwijsinstelling? Neem contact met ons op en we doen je een mooi voorstel.
 
  

Karel Rosmalen, Hoofd Beleid en Ontwikkeling, LHV
Zó werkt de huisartsenzorg wijst alle betrokkenen snel de weg in een steeds ingewikkelder gezondheidszorgsysteem. Inzicht hierin is nodig om goede zorg te leveren en te ontvangen.
Karel Rosmalen, Hoofd Beleid en Ontwikkeling, LHV,

 

 

 


 

Huisartsen zijn de gidsen van de zorg, het eerste aanspreekpunt voor mensen die zich niet lekker voelen en op zoek zijn naar een oplossing. Daarom is het belangrijk dat helder is hoe de – best complexe – huisartsenzorg in Nederland in elkaar zit en wordt gefinancierd.

Deze special is gemaakt met LHVPROFclass en SBOH en Platform Zó werkt de zorg. Ook werken kennispartners Huisartsopleiding Nederland en LOVAH mee.

 

Ideeën voor nieuwe specials

 

De zorg is voortdurend in ontwikkeling en staat volop in de aandacht van politiek en samenleving. We hebben diverse ideeën voor specials over deelonderwerpen. Over welk onderwerp in de zorg zouden we volgens jou een heldere visualisatie moeten maken? Laat het ons weten! Wil je meewerken als specialpartner? Ook dat horen we graag.