Specials: verdieping op een thema

Het boek Zó werkt de zorg geeft inzicht in hoe het zorgstelsel op hoofdlijnen werkt. Met verdiepende specials werken we thema's verder uit. De eerste special is Zó werkt de huisartsenzorg. Deze is op 6 juni aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Voorbeelden van mogelijke specials

Zó werkt de huisartsenzorg

 

 

De huisartsenzorg is complex. Wat betekent de Wet maatschappelijke ondersteuning voor huisartsen? Hoe verdienen huisartsen hun geld en met wie werken zij samen? Dat staat helder uitgelegd in Zó werkt de huisartsenzorg, dat in bondige tekst en visualisaties antwoord geeft aan huisartsen, bestuurders, beleidsmakers en patiënten.


Je kunt Zó werkt de huisartsenzorg als boek of e-book bestellen. Bekijk ook het inkijkexemplaar.

Wil je het boek gebruiken als studiemateriaal binnen je onderwijsinstelling? Neem contact met ons op en we doen je een mooi voorstel.

 

Huisartsen zijn de gidsen van de gezondheidszorg, het eerste aanspreekpunt voor mensen die zich niet lekker voelen en op zoek zijn naar een oplossing. Daarom is het belangrijk dat helder is hoe de – best complexe – huisartsenzorg in Nederland in elkaar zit en wordt gefinancierd. Het boek Zó werkt de huisartsenzorg legt uit wat de rol van de huisarts is in het huidige zorgstelsel aan de hand van heldere visualisaties en bondige teksten. Een must voor huisartsen (in opleiding), bestuurders, beleidsmakers, patiënten(verenigingen) en andere geïnteresseerden die willen weten hoe de huisartsenzorg in Nederland georganiseerd is.

 

Deze speciale uitgave is gemaakt met de partners LHVPROFclass en SBOHen met steun van het Platform Zó werkt de zorg. Ook werken kennispartners mee zoals: Huisartsopleiding Nederland en LOVAH.

   

 


 

 

Karel Rosmalen
Zó werkt de huisartsenzorg wijst alle betrokkenen snel de weg in een steeds ingewikkelder gezondheidszorgsysteem. Inzicht hierin is nodig om goede zorg te leveren en te ontvangen.
Karel Rosmalen, Hoofd Beleid en Ontwikkeling, LHV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ideeën voor nieuwe specials

 

De zorg is voortdurend in ontwikkeling en staat volop in de aandacht van politiek en samenleving. We hebben diverse ideeën voor specials over deelonderwerpen. Over welk onderwerp in de zorg zouden we volgens jou een heldere visualisatie moeten maken? Laat het ons weten! Wil je meewerken als specialpartner? Ook dat horen we graag.