10 april 2020

Handzaam overzicht van de geestelijke gezondheidszorg

“Staatssecretaris Blokhuis moet ggz-instellingen kunnen dwingen patiënten op te nemen”. “Alarm over moeizame inkoop ggz-zorg”. De geestelijke gezondheidszorg (ggz) staat volop in de aandacht, mede door een discussie over de beschikbaarheid van zorg voor complexe patiënten. Maar hoe zit de ggz eigenlijk in elkaar? Dat vind je bondig en overzichtelijk uitgelegd in de nieuwste ‘mini’ van Zó werkt de zorg.

Geestelijke gezondheidszorg in het kort
Wat is geestelijke gezondheidszorg en welke wetten regelen wat? Hoeveel geld geven we elk jaar uit aan de ggz? En hoe zit het met het aantal ‘bedden’ in ggz-instellingen, nadat partijen in de ggz in 2012 afspraken om zorg zoveel mogelijk thuis te bieden? Belangrijke informatie voor wie de discussie over de ggz beter wil begrijpen; nu handzaam in beeld gebracht in onze nieuwste Zó werkt de zorg-mini.

Zó werkt de zorg-mini’s
Helder overzicht bij actuele en interessante thema’s: dat is het doel van onze Zó werkt de zorg-mini’s. In steeds drie plaatjes brengen we een actueel onderwerp bondig en overzichtelijk in beeld. Komende maanden verschijnen er regelmatig nieuwe mini’s in onze app. Benieuwd? Hou dan de app goed in de gaten.