Waarden en mythen

Over waarden
én onwaarheden in de zorg

Waardenkaart Zorg

De zorg is een van de populairste onderwerpen van het maatschappelijk debat in Nederland. Hoe hoog mag het eigen risico zijn? Hoe krijgen we de zorg voor ouderen op orde? We vinden de zorg van groot belang. Maar wat zijn de onderliggende waarden op basis waarvan we debatteren over de vragen hierboven? Zorgverzekeraars Nederland en De Argumentenfabriek brachten met Platform Zó werkt de zorg de waarden die mensen hebben over de zorg in kaart. Dit resulteerde in de Waardenkaart van de Nederlandse gezondheidszorg. Voor iedereen die op een fundamenteel niveau wil denken en discussiëren over de zorg.

De Waardenkaart is bedoeld voor iedereen die op een fundamenteel niveau gestructureerd wil denken en discussiëren over de zorg. Je kunt de Waardenkaart nu hier interactief gebruiken.

Lees hier meer over de Waardenkaart Zorg.

 

Mythenkaart Zorg

In de zorg gaan de nodige mythen rond, veelal doordat het zorgstelsel complex is en omdat de organisatie en het speelveld van de zorg in weinig opleidingen aan bod komt. De partners van Platform Zó werkt de zorg hebben met elkaar veelgehoorde mythen op een rij gezet en ontrafeld met feiten en verwijzingen naar openbare bronnen. Weet jij wél hoe het werkt in de zorg?

Bekijk de eerste mythenkaart

Bekijk de tweede mythenkaart