Nieuws

 

 

Boekenpresentatie Zó werkt het sociaal domein

"Voor de vele mensen die werken in het sociaal domein is dit een prachtig naslagwerk. En als je start is dit boek je beste bagage". Dit zegt Ali Rabarison, Directeur Beleid Inclusieve Samenleving en Financiën bij VNG tijdens de boekenpresentatie van over het nieuwste boek van Platform Zó werkt de zorg: Zó werkt het sociaal domein. Het boek is gisteren gelanceerd tijdens een feestelijke en informatieve online bijeenkomst.

woensdag 15 september 2021
Reserveer nu jouw exemplaar van Zó werkt het sociaal domein

Ruim twee miljoen mensen in Nederland krijgen ondersteuning uit het sociaal domein, bijvoorbeeld ondersteuning om zelfstandig thuis te wonen, hulp bij opvoeden of een bijstandsuitkering. Welke wetten regelen deze hulp en wie betaalt wat? De antwoorden en nog veel meer lees je in Zó werkt het sociaal domein, het nieuwste boek van Platform Zó werkt de zorg, boordevol toegankelijke plaatjes en korte bondige tekst. Handig voor ieder die in en om het sociaal domein werkt of gaat werken, er in de privésfeer mee in aanraking komt of (gemeentelijk) beleid maakt.

donderdag 2 september 2021
Steeds meer mensen met psychische problemen krijgen zorg in de huisartsenpraktijk

Steeds meer mensen met psychische problemen krijgen geestelijke gezondheidszorg (ggz) in de huisartsenpraktijk. De praktijkondersteuner ggz (POH-GGZ) die in de meeste huisartsenpraktijken werkt, heeft ruim 600 duizend mensen geholpen in 2019. Dit is een derde meer dan in 2015. De POH-GGZ geeft relatief lichte en goedkope geestelijke gezondheidszorg. Van de 7,1 miljard euro aan vergoede ggz-uitgaven was 186 miljoen voor de zorg van de praktijkondersteuner ggz.

maandag 19 april 2021
De Nederlandse ggz is nieuwe partner Platform Zó werkt de zorg

Branchevereniging de Nederlandse ggz is per direct toegetreden tot Platform Zó werkt de zorg. Hiermee bestaat het platform uit 18 (zorg)partijen. “De Nederlandse ggz is verheugd te kunnen toetreden tot het Platform Zo werkt de zorg”, zegt Veronique Esman, directeur van de branchevereniging. “We doen dit vanuit de gevoelde behoefte de verbinding met onze partners in de zorg te onderstrepen. En om van daaruit een bijdrage te kunnen leveren aan het inzichtelijk maken van de ontwikkelingen die er in de zorg spelen.”

donderdag 8 april 2021