Nieuws

 

 

Zó werkt de geneesmiddelenzorg enthousiast ontvangen

“We denken vaak dat mensen het wel zullen begrijpen, maar dit is niet zo. Daarom willen we dat er voor iedereen begrijpelijke informatie over medicatieveiligheid beschikbaar is.” Dit zegt Marcel van Raaij, directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie bij het ministerie van VWS, tijdens de presentatie van het boek Zó werkt de geneesmiddelenzorg. Hij krijgt bijval van Eric Janson, algemeen directeur bij apothekersvereniging KNMP: “Er zijn zeker nog stappen te zetten bij de voorlichting over medicatiegebruik. Gelukkig hebben Nederlanders veel vertrouwen in hun arts en apotheker en geven hen een hoog rapportcijfer.”

dinsdag 19 november 2019
Ruim kwart miljoen Nederlanders gebruikt dure geneesmiddelen

Het aantal gebruikers van dure geneesmiddelen is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld tot ruim een kwart miljoen mensen. Meer dan een miljoen mensen gebruikt vijf of meer geneesmiddelen tegelijk voor chronische aandoeningen. Het meest gebruikte geneesmiddel is een laxeermiddel. Biologische ontstekingsremmers zijn de grootste uitgavenposten. Nederland exporteerde verleden jaar voor 14,5 miljard euro aan geneesmiddelen.

maandag 18 november 2019
Boek maakt complexe geneesmiddelenzorg inzichtelijk met visualisaties en korte teksten

AMSTERDAM – Hoe lang duurt het om een innovatief geneesmiddel te ontwikkelen? Wat is apotheekbereiding? Wie mogen geneesmiddelen voorschrijven en verstrekken? Hoe komt de prijs van een geneesmiddel tot stand? Hoeveel geld geven we uit aan geneesmiddelen en hoe is de vergoeding ervan geregeld? Het boek Zó werkt de geneesmiddelenzorg geeft met ruim 40 visualisaties en begeleidende teksten inzicht in de complexe geneesmiddelenzorg.

dinsdag 5 november 2019