Nieuws

 

 

Zó werkt de publieke gezondheidzorg van start

Vandaag starten we officieel met Zó werkt de publieke gezondheidszorg. Onder publieke gezondheidszorg vallen taken en zorg, die de overheid aanbiedt om de gezondheid van de bevolking te beschermen, te bevorderen en te bewaken. In het boek gaan we in ieder geval in op de spelers, wet- en regelgeving en geldstromen in publieke gezondheidszorg. Dat doen we samen met onder andere GGD GHOR Nederland, KAMG en SBOH. Namens het platform dragen RIVM en VWS bij aan het boek.

dinsdag 6 februari 2018
Zó werkt de ouderenzorg denksessies in volle gang

Met een flinke groep experts zijn we hard bezig met de inhoud van Zó werkt de ouderenzorg. In het boek beantwoorden we de volgende vragen: Wat is ouderenzorg en wie zijn de belangrijke spelers? Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit in de ouderenzorg? Hoe werkt de wet- en regelgeving in de ouderenzorg? Hoe lopen de geldstromen in de ouderenzorg. Zó werkt de ouderenzorg verschijnt in samenwerking met ActiZ, ANBO, Prismant, SBOH, SOON en Verenso. Namens het platform dragen AAG, Vilans en VWS bij. Zó werkt de ouderenzorg komt uit in juni.

donderdag 25 januari 2018
Ambulancezorg Nederland nieuwe partner

Ambulancezorg Nederland is toegetreden tot het Platform Zó werkt de zorg in Nederland. Hiermee telt het platform vijftien partners die gezamenlijk breed de sector zorg vertegenwoordigen. “Wij ondersteunen het doel van het platform om neutrale informatie toegankelijk te maken voor een breed publiek”, zegt Koos Reumer, directeur van Ambulancezorg Nederland. “En het is belangrijk dat de ambulancezorg vertegenwoordigd is in het platform. Zodat we gezamenlijk de zorg verder verbeteren.”

donderdag 5 oktober 2017
Vaste Kamercommissie VWS neemt boek Zó werkt de huisartsenzorg in ontvangst

Op 6 juni jl. ontvingen leden van de Vaste Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het boek Zó werkt de huisartsenzorg uit handen van Kees Esser (SBOH), Kees Wessels (De Argumentenfabriek) en andere betrokkenen. Het boek legt aan huisartsen (in spé), beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit hoe de huisartsenzorg in Nederland is georganiseerd, welke wetten een rol spelen en hoe de financiering is geregeld.

dinsdag 6 juni 2017
Waardenkaart van de Nederlandse gezondheidszorg

De zorg is een van de populairste onderwerpen van het maatschappelijk debat in Nederland. Hoe hoog mag het eigen risico zijn? Hoe krijgen we de zorg voor ouderen op orde? We vinden de zorg van groot belang. Maar wat zijn de onderliggende waarden op basis waarvan we debatteren over de vragen hierboven? Zorgverzekeraars Nederland en De Argumentenfabriek maakten met Platform Zó werkt de zorg de Waardenkaart van de Nederlandse Gezondheidszorg. Voor iedereen die op een fundamenteel niveau wil denken en discussiëren over de zorg.

vrijdag 2 juni 2017
Zó werkt de huisartsenzorg: wegwijzer in huisartsenland

Op Wereldhuisartsendag kondigen we graag ons nieuwe boek aan: Zó werkt de huisartsenzorg. Wat zegt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) over de huisartsenzorg? Welke zorgverleners werken er in de huidige huisartsenpraktijk? Hoe verdienen huisartsen hun geld? De huisartsenzorg in Nederland zit niet eenvoudig in elkaar. Het boek Zó werkt de huisartsenzorg geeft antwoord aan huisartsen, bestuurders, beleidsmakers en patiënten. Het boek verschijnt 6 juni 2017.

vrijdag 19 mei 2017