Nieuws

 

 

Boek maakt complexe geneesmiddelenzorg inzichtelijk met visualisaties en korte teksten

AMSTERDAM – Hoe lang duurt het om een innovatief geneesmiddel te ontwikkelen? Wat is apotheekbereiding? Wie mogen geneesmiddelen voorschrijven en verstrekken? Hoe komt de prijs van een geneesmiddel tot stand? Hoeveel geld geven we uit aan geneesmiddelen en hoe is de vergoeding ervan geregeld? Het boek Zó werkt de geneesmiddelenzorg geeft met ruim 40 visualisaties en begeleidende teksten inzicht in de complexe geneesmiddelenzorg.

dinsdag 5 november 2019
Zó werkt de zorg in Nederland beschikbaar via eStudybooks

Het boek Zó werkt de zorg in Nederland is – voor studenten fysiotherapie aan de Hanze Hogeschool – dit najaar beschikbaar via het eStudybooks, een nieuw online platform om studiemateriaal gemakkelijker en goedkoper beschikbaar te stellen. Het doel van dit platform sluit goed aan bij de missie van Platform Zó werkt de zorg: met heldere en overzichtelijke informatie zorgprofessionals (in spé) wegwijs maken in ons zorgstelsel. eStudybooks is een pilot van onderwijsconsortium SURF, waarin onderwijs- en onderzoeksinstellingen samenwerken aan ICT-voorzieningen en -innovatie.

dinsdag 10 september 2019
Zó werkt de geneesmiddelenzorg november in de boekhandel

De tekst van Zó werkt de geneesmiddelenzorg is vrijwel rond en onze studio staat in de startblokken om de circa 45 afbeeldingen en het boek vorm te geven. Afgelopen weken was het aan de 11 specialpartners om kritisch met ons mee te lezen. En met resultaat: de meer dan 70 pagina’s concepttekst werden voorzien van scherpe opmerkingen, duidende aanvullingen en verbeteringen. Het boek is er duidelijk nog beter van geworden.

vrijdag 6 september 2019