Nieuws

 

 

Steeds meer mensen met psychische problemen krijgen zorg in de huisartsenpraktijk

Steeds meer mensen met psychische problemen krijgen geestelijke gezondheidszorg (ggz) in de huisartsenpraktijk. De praktijkondersteuner ggz (POH-GGZ) die in de meeste huisartsenpraktijken werkt, heeft ruim 600 duizend mensen geholpen in 2019. Dit is een derde meer dan in 2015. De POH-GGZ geeft relatief lichte en goedkope geestelijke gezondheidszorg. Van de 7,1 miljard euro aan vergoede ggz-uitgaven was 186 miljoen voor de zorg van de praktijkondersteuner ggz.

maandag 19 april 2021
De Nederlandse ggz is nieuwe partner Platform Zó werkt de zorg

Branchevereniging de Nederlandse ggz is per direct toegetreden tot Platform Zó werkt de zorg. Hiermee bestaat het platform uit 18 (zorg)partijen. “De Nederlandse ggz is verheugd te kunnen toetreden tot het Platform Zo werkt de zorg”, zegt Veronique Esman, directeur van de branchevereniging. “We doen dit vanuit de gevoelde behoefte de verbinding met onze partners in de zorg te onderstrepen. En om van daaruit een bijdrage te kunnen leveren aan het inzichtelijk maken van de ontwikkelingen die er in de zorg spelen.”

donderdag 8 april 2021
Nieuw boek brengt zorg voor mensen met psychische problemen in kaart

Vier op de tien Nederlanders krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen zij krijgen? Welke wetten regelen dit en wie betaalt wat? Dit en nog veel meer lees je in het nieuwe boek Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg, boordevol toegankelijke plaatjes en bondige tekst. Handig voor iedereen die in de geestelijke gezondheidszorg werkt of gaat werken, er beleid over maakt, of in de privésfeer ermee in aanraking komt.

donderdag 1 april 2021
Nieuw boek geeft inzicht in de complexe wereld van de gehandicaptenzorg

“Deze publicatie is heel waardevol. Het boek geeft nieuwe inzichten en brengt op een goede en overzichtelijke manier de complexiteit van de gehandicaptenzorg in beeld.” Dat zegt Frank Bluiminck, directeur van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland tijdens de feestelijke onthulling van het zevende en nieuwste boek van Platform Zó werkt de zorg. “Ik had er eerst een hard hoofd in, want de gehandicaptenzorg is zo divers en meervoudig. Maar deze publicatie heeft het voor elkaar gekregen, complimenten!”

woensdag 18 november 2020