09 juli 2021

Boekpresentatie Zó werkt het sociaal domein

Op dinsdagmiddag 14 september presenteert Platform Zó werkt de zorg haar negende en nieuwste boek: Zó werkt het sociaal domein. We nodigen jou van harte uit voor deze feestelijke bijeenkomst, samen met ieder die in en om het sociaal domein werkt: de deskundigen, de platform- en specialpartners, de auteurs en andere betrokkenen.

Wanneer: Dinsdag 14 september 2021

Hoe laat: 15.30– 16.30 uur

Waar: Online (je ontvangt de link een week van tevoren)

Het boek: Dat kun je nu hier reserveren

Wat staat er op het programma?

Het belooft een interessant programma te worden. Wat kunnen we alvast verklappen?

  • De officiële presentatie van het boek Zó werkt het sociaal domein
  • Gesprek met interessante gasten uit de sector
  • De enige echte Zó werkt het sociaal domein– quiz
  • Meet & Greet met de auteurs

Zet de lancering alvast in je agenda en meld je deelname aan.

Ben je er ook bij? Meld je dan hier aan.

Meer informatie over het programma ontvang je eind augustus. En, stuur deze uitnodiging gerust door naar iemand uit je netwerk. Online is er plaats voor iedereen.

Meer over het boek
Zó werkt het sociaal domein is een uitgave van Platform Zó werkt de zorg, samen met publieke en private partners uit het sociaal domein. Dit zijn: ministerie van BZK, ministerie van SZW, ministerie van VWS, Movisie, het Sociaal en Cultureel Planbureau, Sociaal Werk Nederland, Stedennetwerk G40, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het UWV.

Waarom een boek over het sociaal domein?
Ruim twee miljoen mensen in Nederland krijgen hulp van hun gemeente, bijvoorbeeld ondersteuning om zelfstandig thuis te wonen, hulp bij opvoeden en opgroeien of een bijstandsuitkering. Deze gemeentelijke voorzieningen samen heten ‘het sociaal domein’ en vormen het onderwerp van dit negende Zó werkt de zorg-boek. Welke vormen van ondersteuning vallen nog meer onder het sociaal domein? Wat is de rol van gemeenten? Wie werken er zoal in het sociaal domein? Welke wetten zijn relevant? En hoe wordt ondersteuning uit het sociaal domein betaald?

Op al deze vragen (en veel meer) vind je het antwoord in Zó werkt het sociaal domein. Helder uitgelegd in meer dan veertig afbeeldingen en korte journalistieke teksten. Een handzaam boek voor alle zorg- en dienstverleners in het sociaal domein, studenten, beleidsmakers en toezichthouders en anderen. In de woorden van een van de partners:
“Gezien de complexiteit van het sociaal domein, is dit boek wel het minste dat we voor betrokkenen kunnen doen”.

We zien je graag op 14 september!