14 april 2020

Nieuw: Zó werkt de geneesmiddelenzorg in de Zó werkt de zorg-app

Hoe lang duurt het voordat een nieuw, innovatief geneesmiddel op de markt komt? Welke beroepen zijn er zoal betrokken bij de productie van geneesmiddelen? En hoeveel geven we in Nederland uit aan zogeheten ‘dure’ geneesmiddelen? De antwoorden op deze vragen – en nog veel meer – zijn nu te vinden in de Zó werkt de zorg app.

Zó werkt de geneesmiddelenzorg
Bijna 11,5 miljoen mensen gebruiken geneesmiddelen, die zij krijgen bij hun apotheek of in het ziekenhuis. Voordat patiënten een medicijn kunnen gebruiken, hebben de tabletten, drankjes of injecties al een lange weg afgelegd. Gelukkig maar, want we willen immers zeker weten dat geneesmiddelen veilig en effectief zijn. Toch weten maar weinig mensen hoe de wereld achter de toonbank er precies uitziet. Daarom verscheen in november 2019 het boek Zó werkt de geneesmiddelenzorg. Het boek voorziet in een lacune, dat blijkt wel uit de ruim 4.000 exemplaren die er van het boek zijn verkocht.

Nu in de Zó werkt de zorg-app
Vanaf deze week is alle informatie uit Zó werkt de geneesmiddelenzorg ook beschikbaar in de Zó werkt de zorg-app. Zo heb je belangrijke informatie over de geneesmiddelenzorg altijd bij de hand. Partijen die aan het boek hebben meegewerkt krijgen komend jaar exclusieve toegang. Andere geïnteresseerden kunnen een toegangscode kopen in de webshop van De Argumentenfabriek. Alle opbrengsten komen ten goede aan Platform Zó werkt de zorg.

Meer weten?
Op www.zowerktdezorg.nl vind je alle informatie over het platform en de app.