04 februari 2020

Eerste Zó werkt de zorg-mini nu beschikbaar

Hoeveel spoedeisende hulp (SEH)-afdelingen zijn er in Nederland en hoeveel waren dat er acht jaar geleden? Hoelang doe je er met de auto over naar de dichtstbijzijnde SEH? Op deze vragen vind je het antwoord in de eerste ‘mini’ van Zó werkt de zorg.

Discussie over de acute zorg
In 2019 sloten meerdere ziekenhuizen hun spoedeisende hulp (SEH)-afdeling, wat leidde tot een discussie over de toegankelijkheid van acute zorg. Een belangrijke discussie, maar ook best ingewikkeld. Wat valt er bijvoorbeeld eigenlijk allemaal onder acute zorg? En hoe goed is de acute zorg in Nederland nou feitelijk toegankelijk? In onze eerste mini brengen we het in beeld, met hulp van platformpartners NZa en Ambulancezorg Nederland.

De Zó werkt de zorg-mini
Helder overzicht bij actuele en interessante thema’s: dat is het doel van onze Zó werkt de zorg-mini’s. In steeds drie plaatjes brengen we een actueel onderwerp helder en overzichtelijk in beeld in de Zó werkt de zorg-app. Precies zoals je van ons gewend bent, maar dan – je raadt het al – mini. Komende maanden verschijnen er regelmatig nieuwe mini’s in de app. Benieuwd? Hou dan de app goed in de gaten.

Zelf ook ideeën voor een mini?
We zijn altijd benieuwd naar nieuwe thema’s om kort in kaart te brengen. Heb je een leuk idee, laat het ons weten via info@zowerktdezorg.nl.