05 november 2018

Inzicht in unieke en complexe Nederlandse zorgverzekering

Hoe werkt het verzekeren van zorg en waarom betalen we elke maand een zorgpremie? Welke zorgverzekeringen hebben we in Nederland? Hoe werkt de aanvullende verzekering? Wat betekent de Wet marktordening gezondheidszorg voor zorgverzekeraars? In Zó werkt de zorgverzekering vinden zorgprofessionals (in spe), bestuurders, beleidsmakers, zorginkopers en verzekerden het antwoord op deze en vele andere vragen.

Toegang tot zorg voor alle Nederlanders, solidariteit via een voor iedereen verplichte en toegankelijke zorgverzekering, en goede kwaliteit van zorg: dat is het idee achter het verzekeren van zorg. Solidariteit, toegankelijkheid en kwaliteit zijn echter niet vanzelfsprekend en de zorgverzekering is in de praktijk best ingewikkeld. Hoog tijd dus voor een boek dat uitlegt hoe het zit.

Visualisaties

Het boek Zó werkt de zorgverzekering geeft – met korte teksten en heldere visualisaties – inzicht in de wereld achter de zorgverzekeringen. De gedachte achter het zorgstelsel, de werking van de Zorgverzekeringswet en de baten en lasten van zorgverzekeraars; het komt allemaal voorbij.  Voor iedereen die meer wil weten over het verzekeren van zorg, en voor alle zorgprofessionals en zorginkopers (in spe) die er iedere dag mee te maken hebben.

Platform Zó werkt de zorg

Zó werkt de zorgverzekering is een uitgave van Platform Zó werkt de zorg, in samenwerking met Zorgverzekeraars Nederland, VvAA, het ministerie van VWS, Patiëntenfederatie Nederland, Consumentenbond, Vektis, Zorginstituut Nederland en NZa.

Platform Zó werkt de zorg heeft als missie het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan te tillen door middel van heldere en neutrale informatie. Met De Argumentenfabriek als uitvoerend partner, maken de partners van het platform het zorgstelsel inzichtelijk en begrijpelijk. Partner van het platform zijn:

VvAA, NVZ, NFU, Patiëntenfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, LAD, Vilans, ESHPM, AAG, ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, RIVM, Ambulancezorg Nederland, NZa en SBOH.

Praktische informatie:

Zó werkt de zorgverzekering verschijnt op 21 november 2018 en is verkrijgbaar in webshops en in de boekhandel. Het boek kost €20,00, het e-book (geschikt voor laptops en tablet) kost €10,00. Je kan hem hier bestellen.

Voor afname van meer dan tien exemplaren én voor het aanvragen van een recensie-exemplaar: mail naar info@zowerktdezorg.nl.