18 november 2020

Nieuw boek geeft inzicht in de complexe wereld van de gehandicaptenzorg

“Deze publicatie is heel waardevol. Het boek geeft nieuwe inzichten en brengt op een goede en overzichtelijke manier de complexiteit van de gehandicaptenzorg in beeld.” Dat zegt Frank Bluiminck, directeur van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland tijdens de feestelijke onthulling van het zevende en nieuwste boek van Platform Zó werkt de zorg. “Ik had er eerst een hard hoofd in, want de gehandicaptenzorg is zo divers en meervoudig. Maar deze publicatie heeft het voor elkaar gekregen, complimenten!”

Links: Illya Soffer , Ieder(in). Rechts: Frank Bluiminck, VGN.

Op woensdag 18 november presenteerde het platform Zó werkt de gehandicaptenzorg. Het boek geeft in 40 visualisaties en ruim 170 pagina’s inzicht in de zorgvormen, spelers, wetten en geldstromen van de zorg voor mensen met een beperking. Meer dan 80 experts van vijftien organisaties dachten mee over de inhoud van het boek. Auteur Gertrude van Driesten vertelt: “Ik vond het geweldig om te merken hoe betrokken alle deelnemende experts zijn bij het onderwerp. Dankzij hen konden we echt uitleggen hoe de zorg voor mensen met een beperking in de praktijk werkt.”

Dit is ook hard nodig, want de zorg voor mensen met een beperking is best ingewikkeld geregeld. Dat vindt ook Illya Soffer, directeur van cliëntenorganisatie Ieder(in). “Het leek me vooraf moeilijk om de hele gehandicaptenzorg goed in beeld te krijgen. Maar deze publicatie doet in ruime zin recht aan zo veel mogelijk kanten van het systeem.”

Bestellen?
Wil je het boek bestellen? Dat kan via de webshop van De Argumentenfabriek of bij de (online) boekhandel.