11 december 2018

Staatssecretaris Paul Blokhuis blij met boek Zó werkt publieke gezondheidszorg

Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, nam vandaag het nieuwe zorgboek Zó werkt publieke gezondheidszorg in ontvangst uit handen van Lode Wigersma (KAMG) en Gertrude van Driesten (één van de auteurs, De Argumentenfabriek).

‘Als we écht de stap willen maken van genezen naar voorkomen, is meer kennis over de publieke gezondheidszorg noodzakelijk,’ vindt Blokhuis. ‘Heel erg fijn dat er nu een boek is dat in een oogopslag laat zien wat de plek van publieke gezondheidszorg is in ons zorgstelsel. Dit helpt ons allemaal – politici, beleidsmakers, gemeenten, zorgverzekeraars, professionals en burgers – om gezamenlijk nog meer werk te maken van het bevorderen en beschermen van de gezondheid van mensen. Als je andere mensen ergens in mee wilt krijgen, doe je dat op basis van de feiten en de argumenten.’

Wie zijn eigenlijk de hoofdrolspelers in de publieke gezondheidszorg? Hoe zijn de taken en verantwoordelijkheden verdeeld? Welke wetten regelen de bevordering, bescherming en bewaking van de volksgezondheid? En wie betaalt wat?

Ons nieuwe boek Zó werkt publieke gezondheidszorg legt het uit met fraaie afbeeldingen en bondige tekst. Bestel je eigen exemplaar:

Zó werkt publieke gezondheidszorg is een uitgave van Platform Zó werkt de zorg, in samenwerking met GGD GHOR Nederland, RIVM, SBOH, KAMG en het ministerie van VWS.