09 januari 2020

Zó werkt de gehandicaptenzorg nu in de maak

Hoeveel mensen met een beperking zijn er in Nederland? En wanneer kom je in aanmerking voor gehandicaptenzorg? Welk vormen van zorg en ondersteuning zijn er dan eigenlijk? Waarom kopen mensen de zorg in met een persoonsgebonden budget, terwijl ze daar zoveel zelf voor moeten regelen? En hoe kan het dat er wachtlijsten zijn voor zorg aan jongeren met een verstandelijke beperking?

Zó werkt de gehandicaptenzorg
Voor veel mensen is het onduidelijk hoe de zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking is geregeld. Zeker als er zorg nodig is die wordt geregeld vanuit verschillende stelselwetten, met eigen regels, uitvoerende partijen en betrokken zorgprofessionals. Voor iedereen die te maken heeft met de gehandicaptenzorg maken we Zó werkt de gehandicaptenzorg, alweer het zevende boek van platform.

Zó werkt de gehandicaptenzorg biedt – volgens de bekende formule van Zó werkt de zorg – inzicht in de zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking. Wat is gehandicaptenzorg precies? Wie zijn de belangrijke spelers? Welke wetten regelen de zorg voor mensen met een beperking? En hoe wordt deze zorg gefinancierd? Deze vragen brengen we – met heldere visualisaties en journalistieke teksten – in kaart.


Specialpartners Zó werkt de gehandicaptenzorg

Specialpartners
Dit doen we deze keer met maar liefst vijftien specialpartners. Behalve platformpartners AAG, SBOH, Vilans, VNG, VWS en ZN leveren ook Cello, Firevaned, Ieder(In), NVAVG, Philadelphia, ’s Heerenloo, SVB, SWZ en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) kennis en steun voor het nieuwe boek.

 In november 2020 is het boek beschikbaar in de (online) boekwinkel.