24 maart 2023

Zorgstelsel uitgelegd in 48 visualisaties

Bijna anderhalf miljoen werken in de zorg, de sector waar we met 100 miljard euro als maatschappij het meeste geld aan uitgeven. Hoe werkt het (complexe) Nederlandse zorgstelsel eigenlijk?  Wat zijn de doelen, wie zijn de belangrijkste spelers, welke wetten regelen de zorg en wat betalen mensen zelf aan zorg? Het boek Zó werkt de zorg in Nederland legt dit – en veel meer – uit in 48 visualisaties en bondige journalistieke teksten.

Het vandaag verschenen boek van Platform Zó werkt de zorg is een geheel herziene editie van de editie uit 2018. Het boek is geactualiseerd en bevat nieuwe accenten zoals trends op de arbeidsmarkt, preventie, kwaliteit en bijzondere vergoedingsregels voor wanbetalers en onverzekerden. En welke wetten gaan over onvrijwillige zorg? Het boek beschrijft het gehele zorgveld van het sociaal domein en de vijftien hoofdvormen van zorg tot wie adviseert, houdt toezicht, koopt zorg in en vertegenwoordigt de belangen van alle zorgverleners en zorgaanbieders.

Neutrale informatie
Het doel van het boek is niet veranderd: heldere, toegankelijke en neutrale informatie over het Nederlandse zorgstelsel verspreiden. Dit boek is onderdeel van een serie boeken waarin Platform Zó werkt de zorg in kaart brengt hoe het Nederlandse zorgsysteem in elkaar zit. Eerder verschenen de verdiepende specials: Zó werkt de huisartsenzorg, Zó werkt de ouderenzorg, Zó werkt publieke gezondheidszorg, Zó werkt de zorgverzekering, Zó werkt de geneesmiddelenzorg, Zó werkt de gehandicaptenzorg, Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg en Zó werkt het sociaal domein.

Zó werkt de zorg in Nederland kost 25 euro inclusief verzendkosten en is hier te bestellen.